nieuws

Bosch stapt in markt e-scooter motoren

Techniek

Bosch stapt in markt e-scooter motoren

Wereldwijd werden in 2011 ongeveer 27 miljoen e-scooter motoren geproduceerd. “China was de grootste producent van elektromotoren. Met 98% van het productievolume, blijft China marktleider”, zegt Udo Wolz, voorzitter van de divisie Electrical Drives bij Bosch. Bosch plant een joint venture met Ningbo Polaris Technology.

Ningbo Polaris Technology is een Chinese producent van motoren voor elektrisch aangedreven scooters. Bosch wordt meerderheidsaandeelhouder. De samenwerking omvat het ontwikkelen, produceren en verkopen van elektromotoren voor scooters. Ningbo Polaris Technology is gespecialiseerd in elektromotoren in China onder het POLTM-merk.

In 2011 verkocht het bedrijf meer dan één miljoen motoren. Wereldwijd werden er in 2011 ongeveer 27 miljoen e-scooter motoren geproduceerd. Wolz verwacht dat er in 2020 ruim 46 miljoen motoren per jaar geproduceerd worden.

Bosch doet kennis op
“De joint venture is niet alleen een sterke aanvulling voor Bosch Electrical Drives, maar ook een mijlpaal. Bosch gaat deel uitmaken van de wereldwijde markt van elektrische scooters”, zegt Wolz. “De samenwerking helpt Bosch Electrical Drives bij het verkennen van het nieuwe marktsegment van e-scooters. En we leren zo bij over de wielnaafmotor.”

Reageer op dit artikel