nieuws

Nieuwe dynamovrijlooppoelies van Gates

Techniek

Dynamovrijlooppoelies worden steeds populairder. Gates introduceert nieuwe dynamovrijlooppoelies en heeft nu 125 dynamovrijlooppoelies in het assortiment.

Nieuwe dynamovrijlooppoelies van Gates

Gates heeft 33 nieuwe dynamovrijlooppoelies in het assortiment opgenomen, waardoor het totaal op 125 komt. Samen zijn die goed voor 280 verschillende automodellen van alle automerken.

Dynamovrijlooppoelies (Overrunning Alternator Pulleys, OAP) worden vanwege de grote voordelen steeds vaker toegepast. Ze vangen niet alleen trillingen en snelheidsschommelingen van de motor op, maar maken ook de toepassing van dynamo’s met meer vermogen mogelijk.

Daarnaast verkleinen ze de invloed van de dynamomassa op de riemaandrijving en verminderen ze slijtage van alle riemaandrijvingscomponenten, wat de levensduur van alle aandrijfcomponenten ten goede komt. Gates zet met een filmpje de eigenschappen nog eens op een rij.

Voor de meest populaire modellen

De recent toegevoegde dynamovrijlooppoelies in het Gates assortiment zijn bestemd voor enkele van de populairste automodellen, zoals de Citroën Xsara Picasso 2L HDi, de Honda Civic 2.2L i CTDi, de MINI Cooper 1.6L, de Hyundai Getz 1.5L CRDi, de Volvo V70 2.4L TDi, de Toyota Yaris 1.4L D4d, de Fiat Bravo 1.4L T Jet, de Opel/Vauxhall Astra 1.3L CDTi, de Alfa Romeo 1.8L, de Volvo S60 2L Turbo en nog veel meer.

Gates biedt ook torsietrillingsdempers, spanrollen, meelooprollen en Micro V riemen en claimt met 2.300 producten het grootste aanbod voor hulpaandrijfsystemen te hebben.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel