nieuws

Mijngrossier: vervang bij distributiekits ook waterpomp

Techniek

Mijngrossier: vervang bij distributiekits ook waterpomp

Van Heck – het bedrijf achter mijngrossier.nl – vindt dat autotechnici bij het vervangen van een distributieriem gebruik moeten maken van een complete vervangingskit met distributieriem, loop- en spanrollen en een waterpomp. SKF levert veel distributiekits met waterpomp.

De waterpomp is onderdeel van het distributiesysteem en heeft hetzelfde aantal kilometers afgelegd als de rest van het systeem.

Na montage van een nieuwe distributieriem wordt een waterpomp extra belast, omdat afdichtingen en lagers onder een nieuwe hoekspanning komen te staan. De waterpomp kan daardoor gaan lekken.

Waterpompen raken volgens mijngrossier.nl vaak kort na de tandriemwissel defect. Ook als de distributiekit geen waterpomp bevat, is het volgens mijngrossier.nl raadzaam om een nieuwe waterpomp te bestellen. Het gelijktijdig mee vervangen van een waterpomp neemt gemiddeld slechts twintig minuten extra tijd in beslag.

SKF heeft tweehonderd kits met waterpomp

De SKF-kits bevatten alle onderdelen die voor een volledige reparatie van het distributiesysteem nodig zijn: een distributieriem, alle loop- en spanrollen, een waterpomp en bevestigingsmaterialen zoals moeren, veren en rekbouten.

De distributiekits hebben een montagehandleiding, waarin via illustraties en tekstinstructies stap-voor-stap de montage is aangegeven, inclusief aanhaalmomenten, montagetekeningen en noodzakelijk gereedschap.

Van SKF levert mijngrossier.nl nu een uitgebreid assortiment van tweehonderd distributiekits inclusief waterpomp.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel