nieuws

RDW-steekproefcontroleurs volgen EOBD-training bij Innovam

Techniek

RDW-steekproefcontroleurs volgen EOBD-training bij Innovam

Niet alleen APK-keurmeesters, maar ook RDW-steekproefcontroleurs hebben training nodig. Innovam stoomde ze alle 325 in maart klaar voor APK-regelgeving rondom EOBD, die op 1 april inging. Ook voor alle andere APK-keurmeesters praktische opleidingsmogelijkheden voor de EOBD-scan.

Op 1 april 2012 veranderde de APK-regelgeving op het gebied van EOBD. Keuringsinstanties zijn verplicht een zogenoemde EOBD-scantool te gebruiken tijdens de APK-keuring van lichte voertuigen (tot 3.500 kg) die na 31 december 2005 voor het eerst zijn toegelaten.

Keurmeester training

Daarom biedt Innovam al sinds begin dit jaar een speciale EOBD-workshop. Die laat keurmeesters met hulp van veel praktijkoefeningen kennismaken met EOBD. Door zelf met de EOBD-tester te werken, leren ze de controlepunten binnen de APK en leren ze hoe ze diagnose moeten stellen. In maart hebben alle 325 steekproefcontroleurs de training gevolgd op één van de vestigingen van Innovam.

Reden: de RDW wil haar APK-steekproefcontroleurs goed voorbereid op de nieuwe regels de weg op hebben. Henk Bussink, manager APK-procesondersteuning bij de RDW: “Innovam heeft de kennis, faciliteiten en trainers in huis om deze APK-wijzigingen op praktische manier over te brengen op onze keurmeesters. Innovam heeft de EOBD-workshop aangepast aan onze wensen. Inmiddels zijn de trainingen achter de rug, de reacties zijn positief’’.

Speciale website

Innovam heeft een speciale website over dit onderwerp gemaakt. Die biedt niet alleen de mogelijkheid om in te schrijven voor de EOBD-workshop, maar ook informatie over een online training over dit onderwerp. Wie wil weten wat die inhoudt, bekijkt alvast de teaser.

Overduidelijk goedkeur.. toch?

Op het Innovam-forum voor APK-keurmeesters staat inmiddels een leerzaam spelletje: ‘Overduidelijk goedkeur.. toch?’ Forumleden kunnen een foto uploaden met een uitdagende goedkeursituatie. Medeforumleden kunnen hun stem uitbrengen op die foto waarvan ze vinden dat de grens tussen goed- of afkeur het lastigst te bepalen is. De inzender van de foto met de meeste stemmen ontvangt van Innovam een toegangsticket voor AMT Live.

Erwin den Hoed (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel