nieuws

Bosch vergroot bougieaanbod

Techniek

Bosch breidt zijn aanbod bougies aanzienlijk uit. Met zeven nieuwe referenties voor ontstekingsbougies en zes voor gloeibougies worden in de Benelux ongeveer 300.000 recente voertuigtypes afgedekt. Dat betekent dat er nu ook meer bougies voor Aziatische voertuigen leverbaar zijn.

Bosch vergroot bougieaanbod

Nissan en Hyundai kenden beide een forse stijging in de verkoop van nieuwe auto’s in 2011. Het totale marktaandeel van de Japanse en Koreaanse autoconstructeurs op de Europese markt bedraagt ongeveer 16 procent.

De nieuwste gloeibougies van Bosch zijn geschikt voor de jongste generatie voertuigen van Hyundai en Kia. De nieuwe referenties ontstekingsbougies passen op onder andere de Suzuki Grand Vitara en de Mazda 5 en 6.

Ook actief voor hybride en elektrische voertuigen

Met meer dan 100 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van bougies heeft Bosch tegenwoordig 1.200 referenties voor ontstekingsbougies en 450 referenties voor gloeibougies in zijn aanbod. Bosch is daarmee marktleider in Europa.

Niet alleen op het gebied van bougies is er nieuws. Bosch is namelijk ook actief in de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor hybride en elektrische voertuigen. Zo ontwikkelde Bosch mee aan het parallel hybridesysteem van de VW Touareg Hybrid, Porsche Cayenne S Hybrid en aan de Peugeot 2008 HYbrid4. Binnen de Joint venture SB LiMotive werkt Bosch nauw samen met Samsung SDI aan de ontwikkeling van lithium-ion-batterijen voor elektrische auto’s.

Paul Janssen (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel