nieuws

Wegwijs in het bandendoolhof met Tyre Team op AMT Live

Techniek

Wegwijs in het bandendoolhof met Tyre Team op AMT Live

Het zou zo moeten zijn dat dit jaar het bandenlabel volgens Europees voorschrift de consument wijzer en meer bandenbewust gaat maken. De popularisering van winterbanden geeft aan dat veel automobilisten al bandenbewust zijn. Hoe u daar met gedegen voorlichting op kunt inspelen? Tyre Team toont het op AMT Live.

Er is geen gebrek aan bandentypen, toegespitst op elk soort auto. Regelmatig verschijnen weer nieuwe en nog betere typen. Daarbij komt nu in toenemende mate de vraag naar seizoensbanden. Is de klant het best bediend met zomer- en winterbanden, of zijn all-season banden een betere keus? Vanaf eind mei komt verder de eerste informatie over bandenlabels vrij, daar kan de klant naar gaan vragen.

Goede steun en voorlichting

Van de werkplaats waar banden worden aangeschaft, verwacht de klant een goed advies, een actueel overzicht van leverbare bandentypes en de specifieke mogelijkheden voor zijn of haar autotype. Tyre Team helpt met voorlichting, zodat uw bandenkennis op peil is en blijft.

En snelle levering

Daarnaast kunnen snel, zo nodig nog dezelfde dag, de gewenste banden geleverd worden. Er hoeft geen voorraad te worden aangehouden. Bovendien kan een eigen voorraad nooit even brede keuze in bandenmerken en typen bieden.

Tyre Team helpt automobilist kiezen

Tyre Team geeft ook voorlichting wat nu per merk en type band de sterkste eigenschappen zijn, om goed aansluiting te bieden op wat de klant nodig heeft. Veel automobilisten zijn geneigd voor de laagste prijs te kiezen, een gedegen advies met de hulp van Tyre Team kan ze overtuigen van een betere keus. Met bovendien meer marge voor autobedrijf of bandenspecialist.

Snel via internet

Op AMT Live is te zien hoe makkelijk via de website van Tyre Team banden uit de actuele voorraad besteld kunnen worden. Met een overzichtelijke keus op basis van het autotype. Actueel, dus met zekerheid van snelle levering. Eventueel compleet met velgen, gemonteerd en gebalanceerd afgeleverd. Kan het nog makkelijker?

Band tussen autobedrijf en groothandel

Steeds meer worden banden via internet aangeboden, voor zeer scherpe prijzen. Maar van ondersteuning en voorlichting door de groothandel is dan geen sprake. Levering op dezelfde dag is er vaak ook niet bij, omdat de aanbieder geen eigen voorraad heeft. Bij Tyre Team is het ‘real-time’ uit de voorraad bestellen. Daarom pleit Tyre Team, ook op AMT Live, voor een goede band tussen bandengroothandel en autobedrijf. In plaats van klanten te volgen die alleen maar de laagste prijs zoeken, alsof alle banden verder hetzelfde zijn.

Peter Fokker (Redactie AMT)

Wilt u AMT Live op 15 mei in Expo Houten niet missen? Schrijf hier in!

Bent u een relatie van Tyre Team? Dan verzorgt Tyre Team uw toegang middels een gratis relatiekaart.

Reageer op dit artikel