nieuws

HAN Hydromotive met Arval Inspire I naar Shell Eco-marathon

Techniek

In het Hemelvaartweekend van 17 tot en met 19 mei wordt in Rotterdam de Shell Eco-marathon zuinigheidswedstrijd verreden. De studenten van het HAN Hydromotive-team doen mee met een volledig op waterstof aangedreven voertuig: de Arval Inspire I. In 2014 komt het voertuig op kenteken te staan.

HAN Hydromotive met Arval Inspire I naar Shell Eco-marathon

Het HAN Hydromotive-team bestaat uit een groep studenten van de bacheloropleiding Autotechniek van de HAN. Het team innoveert hun Arval Inspire I-voertuig doorlopend. Doel is om zoveel mogelijk kilometers te rijden bij een zo gering mogelijk brandstofverbruik.

Het HAN Hydromotive-team wil het oude record van 1 op 627 uit een liter benzine-equivalent verbreken. Het HAN-team neemt het tijdens de Shell Eco-marathon op tegen andere studententeams in de UrbanConcept-klasse.

“De studenten zijn enorm gemotiveerd om het voertuig te blijven innoveren,” aldus Marc de Leeuw, directeur van het Instituut Automotive bij de HAN. “De naam Arval Inspire I sluit hier geheel bij aan. Duurzame mobiliteit staat hoog op de agenda van de politiek en de automotive sector. De HAN staat hier volledig achter.”

De Leeuw vindt het belangrijk om de studenten te enthousiasmeren voor duurzame brandstoffen zoals waterstof en de bijbehorende technieken om duurzame voertuigen te ontwikkelen. “Dit kunnen ze in een project zoals dit goed vanuit de theorie in praktijk brengen. Zij zijn in feite de grondleggers van de toekomstige autotechniek.”

Leasemaatschappij Arval vindt sponsoring een logische stap. Algemeen directeur van Arval, Jeff Bolders: “De ‘Arval Inspire I’ is een prachtig voorbeeld om door te ontwikkelen in de auto van de toekomst. En dat is goed mogelijk als het voertuig in 2014 op kenteken komt. Daar zijn wij als ‘groene’ leasemaatschappij enorm blij mee”.

Michel Buyvoets (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel