nieuws

Consument nog huiverig voor elektrische auto

Techniek

De Nederlandse automobilist is nog erg terughoudend over het kopen van een elektrische auto, waterstofauto, een hybride voertuig of een auto die rijdt op biobrandstoffen. Het kabinetsdoel van 1 miljoen elektrische auto’s in 2025 kan dan ook alleen gehaald worden door een combinatie van technologische verbeteringen en financiële prikkels.

Consument nog huiverig voor elektrische auto

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert dat in een rapport dat donderdag is gepubliceerd. Volgens het PBL vindt de autoconsument dat aan elektrische auto’s nog te veel nadelen kleven. Ook als de prijs omlaag gaat en de prestaties sterk verbeteren, is hij maar moeilijk over te halen zo’n voertuig aan te schaffen.

Volgens het PBL staan mensen die weinig kilometers per jaar rijden, veel positiever tegenover elektrische auto’s dan de gemiddelde automobilist. De overheid zou deze groep moeten stimuleren om een elektrische auto aan te schaffen.

Het kabinet ziet elektrisch rijden terecht als een goede manier om zijn klimaatdoelen dichterbij te brengen, aldus het PBL.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel