nieuws

Webshop Heuver Bandengroothandel groeit door bonusshop

Techniek

Webshop Heuver Bandengroothandel groeit door bonusshop

De lancering van een bonusshop met een spaarsysteem voor cadeaus bij de webshop van Heuver Bandengroothandel, leverde Heuver in 2011 een verdubbeling van het aantal online bestellingen op.

De online bestellingen waren in 2011 goed voor twaalf procent van de totale omzet. In de strategie van Heuver Bandengroothandel neemt het digitale zakendoen de laatste jaren een belangrijke plaats in.

Spaarsysteem

Als eerste stap heeft Heuver aan de webshop een bonusshop met spaarsysteem gekoppeld. Na vier maanden bleek dat twintig procent van de klanten bonuspunten spaarde; mooie cadeaus, zoals supermoderne TV’s en camera’s, zijn inmiddels aan de klanten geleverd.

Mobiel banden bestellen

Heuver verwacht dat het webshopgebruik zal blijven groeien en ontwikkelde mede daarom een mobiele website, die inmiddels een aantal weken in de lucht is. Met deze applicatie kan de vertegenwoordiger overal waar hij is, op zijn smartphone onze prijzen vergelijken en de voorraad bekijken. Uiteraard kan hij mobiel ook banden bestellen.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel