nieuws

Speciale ContiTech gereedschapskoffers voor vervangen distributieriem

Techniek

De ContiTech Power Transmission Group heeft drie kant-en-klare gereedschapssets gemaakt. Al het gereedschap om de distributieriem te vervangen zit in een handige koffer.

Speciale ContiTech gereedschapskoffers voor vervangen distributieriem

In de Tool Box V01 vindt de autotechnicus feitelijk al het gereedschap dat ze nodig hebben om een distributieriem te vervangen op Volkswagen-, Audi-, Skoda- en Seat-modellen.

ContiTech zal geleidelijk andere gereedschapskoffertjes toevoegen voor andere automerken.

De ContiTech Laser Tool is een betrouwbaar en efficiënt gereedschap voor controle of de poelies van de V-snaren goed met elkaar in lijn staan. Het stelt de autotechnicus in staat snel en accuraat de uitlijning te controleren.

Niet goed uitgelijnde poelies veroorzaken veel lawaai en vroegtijdige slijtage. Met de ContiTech Laser Tool kan snel een juiste diagnose worden gemaakt, waarna het hele aandrijfsysteem weer perfect kan functioneren.

De ContiTech Laser Tool kan gebruikt worden voor alle multi rib V riemen, inclusief plastic poelies. In de koffer zit ook een veiligheidsbril. ContiTech heeft ook een Tool Box OAP gemaakt voor het installeren van een dynamo vrijlooppoelie (OAP’s, overrunning alternator pulleys).

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel