nieuws

Moeilijke storingen oplossen met OBDmatrix

Techniek

Moeilijke storingen oplossen met OBDmatrix

In de ruim opgezette stand van equipmentleverancier Explora en werkplaatsinrichter Brekupa zal ‘aandacht voor de klant’ centraal staan. Maar aandacht zal er ook zeker zijn voor de productlijn Texa diagnosetesters. Een interessante Texa-noviteit is de OBDmatrix. Die helpt lastige storingen sneller op te lossen.

Een probleem, ook voor de dealerwerkplaats, zijn klantenklachten als “af en toe houdt hij ineens in, maar nu toevallig net even niet”. Ga er maar aan staan, wat is hier aan de hand? Daarvoor waren er al OBD dataloggers, zoals de OBDlog van Texa. Maar die legt terwijl de klant rijdt alleen tijdelijke problemen vast.

Met de nieuwe OBDmatrix gaat Texa een stap verder. Eenzelfde insteekdoosje voor de diagnoseaansluiting, maar dan een die alle elektronische systemen kan bewaken. Daartoe wordt de OBDmatrix vooraf door de werkplaats geprogrammeerd, op autotype en op het systeem dat bewaakt moet worden. Tot acht signalen kunnen worden opgeslagen, voor 90 uur rijtijd. “In de praktijk is dat twee weken autogebruik”, zegt Texa. Bij uitlezen in de werkplaats verschijnt keurig een highlight wanneer een signaal buiten de normale waarde valt, om vlot op te zoeken wanneer zich een tijdelijke fout voordeed.

Meer werkplaatsnieuws

Explora heeft meer nieuws voor de werkplaats. Van Robinair toont Explora een nieuw servicestation AC788Pro dat aan de hoogste standaard J2788 voldoet. Nog een nieuwtje zijn de wielsensoren van Hunter, voor modern wieluitlijnen. Erg handig lijkt tot slot de primeur van de Roby, een handbediende zuig/sproei unit. Geschikt voor veel verschillende vloeistoffen, zoals olie, brandstoffen en reinigingsmiddelen. Met de hand op te pompen, er is geen stroom of perslucht bij nodig. De compacte Roby kan makkelijk meegenomen worden om op elke gewenste plaats bijvoorbeeld olie af te zuigen, of een reiniger te versproeien.

Auke Cupédo (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel