nieuws

Gratis app voor het vinden van de juiste Exide accu

Techniek

Gratis app voor het vinden van de juiste Exide accu

Exide Technologies komt met een elektronische toepassingslijst voor de iPhone. Met een gratis te downloaden app kan overal voor iedere auto de juiste accu worden gevonden.

De ‘Exide Technologies Battery Finder app’ is een tool om de juiste accu voor iedere personenauto of lichte bedrijfsauto te vinden. De online toepassingslijst is gratis in de App Store te downloaden en werd ontwikkeld in samenwerking met TecDoc.

Zoeken op kenteken

De juiste accu kan aan de hand van het kenteken worden gevonden (niet beschikbaar in België) of via het selecteren van het automerk en het model. Eventueel geeft het programma een keuze van de accutypes, waarbij een selectie naar het gebruik van de auto is te maken, bijvoorbeeld lange ritten of korte ritten in een stedelijke omgeving.

Inbouwinstructies

Per type zijn technische gegevens, een foto en tips voor de inbouw op te vragen. De tool beschikt over een correspondentielijst met de meest courante accu-typenummers en is er niet alleen voor Exide-producten, maar ook voor de andere merken van de Exide-groep, zoals Fulmen, Tudor, Deta, Sonnak en Centra.

De online catalogus zal elk kwartaal geüpdate worden met nieuwe auto’s. Exide zal de komende maanden ook voor andere smartphone-platformen elektronische catalogi ontwikkelen.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel