nieuws

Nieuwe HP+ waterpompen via Mijngrossier.nl

Techniek

Nieuwe HP+ waterpompen via Mijngrossier.nl

Mijngrossier.nl introduceert het assortiment waterpompen van de Italiaanse OEM-fabrikant Saleri onder de naam HP+.

De efficiëntie van een verbrandingsmotor is grotendeels afhankelijk van de bedrijfstemperatuur. Een optimale circulatie van de koelvloeistof zorgt voor goede motorprestaties, een laag brandstofverbruik en lage emissies. Een goed werkende waterpomp kenmerkt zich niet alleen door de koelingprestaties, maar ook door de betrouwbaarheid.

De HP+ waterpompen worden door de Italiaanse OEM-fabrikant Saleri gemaakt, die ook waterpompen voor onder andere GM, Fiat, VAG, Ford, BMW en Mercedes produceert. Saleri’s technische kennis is vorig jaar bekroond met de ‘Gold Award for Automotive Innovation’ tijdens Equip Auto 2011 in Parijs.

Zeshonderd pompen uit voorraad leverbaar

Mijngrossier.nl zal de HP+ waterpompen positioneren als topproducten. De lagers, poelie en waterdichte keerring (ook wel wrijvingspakking genoemd) zijn specifieke onderdelen die vaak gepatenteerd zijn. Het gevolg is dat veel imitaties van deze specifieke onderdelen in de aftermarket worden aangeboden.

Om de betrouwbaarheid te waarborgen, gebruikt Saleri voor HP+ echter uitsluitend de originele componenten. Volgens mijngrossier.nl zou de werking en betrouwbaarheid van HP+ pompen daarom vaak die van het originele product overstijgen.

Mijngrossier.nl kan ruim zeshonderd waterpompen direct uit voorraad leveren, heeft een marktdekking van zo’n 98 procent van het West Europese wagenpark en zal gemiddeld twintig nieuwe waterpompen per jaar uitbrengen.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel