nieuws

Behr Hella Service start met waterpompen en -kits

Techniek

Behr Hella Service start met waterpompen en -kits

De joint venture van Behr en Hella gaat deze maand van start met de levering van een ruim aanbod waterpompkits en waterpompen. Behr Hella claimt al direct een marktdekking van negentig procent.

Behr Hella Service (BHS) is een 50/50 joint venture van Behr (airco en motorkoeling) en Hella (verlichtingstechnologie en elektronica). Het is een combinatie waarbij de product knowhow van Behr en het wereldwijde verkoopnetwerk van Hella zijn samengebracht.

Negentig procent marktdekking

BHS introduceert deze maand meer dan 150 waterpompkits en ruim zeshonderd waterpompen als losse vervangingsonderdelen.

Dit nieuwe assortiment waterpompkits maakt een vervanging mogelijk op ruim negentig procent van het West Europese wagenpark (met een door een distributieriem aangedreven waterpomp).

Voor het losse waterpompprogramma geldt een marktdekking van meer dan negentig procent. In de loop van dit jaar zal het programma verder worden uitgebreid.

OE-kwaliteit

De kwaliteit van de waterpompen en -kits van het BHS-assortiment ligt op OEM-niveau. Waterpompen zijn een belangrijk onderdeel van het koelcircuit en daarom één van de meest gevraagde vervangingsonderdelen.

De nieuwe kits van BHS bevatten behalve waterpompen (indien nodig met O ringen of andere afdichtingen) ook alle, voor de aandrijving noodzakelijke, distributieriemen, span keer en geleiderollen en trillingsdempers. Dit voorkomt een tijdrovende zoektocht naar de juiste onderdelen en biedt een complete oplossing voor de werkplaats.

Met de introductie van de waterpompkits en waterpompen levert BHS nu een compleet programma thermomanagement onderdelen.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel