nieuws

Bardahl-website voor olie van klassieke auto’s

Techniek

Bardahl-website voor olie van klassieke auto’s

In het voorjaar van 2011 introduceerde Bardahl een nieuwe Bardahl Classic Line. In aanvulling op die lijn smeermiddelen voor klassieke auto’s, is nu ook de specialistische website bardahlclassicoils geïntroduceerd.

Op de bardahlclassicoils-website is productinformatie te vinden over additieven, motorolie, versnellingsbakolie en remvloeistof voor klassieke auto’s.

Speciale olie voor klassieke auto’s

Moderne motorolie en versnellingsbakolie zijn vaak ongeschikt voor klassieke auto’s, omdat deze oliën een te hoog percentage additieven bevatten. De detergenten (die vuildeeltjes oplossen) en dispergenten (die vuildeeltjes zwevend houden) zorgen dat verbrandingsresten blijven rondzweven in de olie.

Veel (vooral oudere) klassieke auto’s, hebben geen of slecht-functionerende oliefilters, zodat de vuildeeltjes rondgepompt worden en extra wrijving en corrosie veroorzaken.

Drie typen motorolie

Bardahl Classic is ontwikkeld om rekening te houden met de techniek van toen. De Classic smeermiddelen zijn volledig toegespitst op klassieke auto’s. Zo is er een minerale multigrade voor auto’s na 1950, een half-synthetische motorolie voor auto’s na 1970 en een singlegrade, die rekening houdt met de afdichtingsmaterialen van papier, vilt en stof, die voor de oorlog werden gebruikt.

Met foto’s en praktijkvoorbeelden

De website geeft behalve tips en productinformatie ook praktijkvoorbeelden. Bij foto’s van klassieke auto’s staan welke problemen deze auto’s hadden en hoe Bardahl ze opgelost heeft.

De website heeft ook een Google Maps tool om snel de dealer in de buurt te vinden. De ‘gewone’ Bardahl-website blijft uiteraard ook bestaan.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel