nieuws

Wintervloeistoffen van Kroon-Oil

Techniek

Wintervloeistoffen van Kroon-Oil

Het winterassortiment van Kroon-Oil is uitgebreid met drie winterproducten; Screenwash -30° + de icer, Antivries SP 12 en Coolant SP 13.

Screenwash -30° + de icer is een krachtige ruitensproeiervloeistof gecombineerd met een speciale de-icer formule, die (her)bevriezing van de ruit voorkomt en een vrij en veilig zicht garandeert. De de-icer formule werkt tot temperaturen van -30°C. De Screenwash zit in een kan van vijf liter en kan direct gebruikt worden. Mengen met water is niet nodig.

Antivries concentraat voor lichtmetalen motoren

De SP lijn (Special Product) is een lijn hoogwaardige koelvloeistoffen van Kroon-Oil. Coolant SP 12 is al lange tijd een begrip in de markt, daarnaast introduceert Kroon Oil nu ook Antivries SP 12; een lilakleurig, hoogwaardig Long Life antivries concentraat.

Antivries SP 12 is gemaakt van een gepatenteerde silicaatvrije technologie op basis van caroxylzuren. Door deze technologie biedt Antivries SP 12 een veel langere bescherming tegen corrosie dan standaard antivries-kwaliteiten. Antivries SP 12 is specifiek afgestemd op het gebruik in motoren/radiateurs die van lichtmetaal, aluminium, magnesium of legeringen zijn gemaakt en moet voor het gebruik verdund worden met leidingwater.

Coolant SP 13 voor VAG-merken

Coolant SP 13 is lilakleurige, hoogwaardige, gebruiksklare Long Life koelvloeistof (vorstbeveiliging -36°C), waarbij gebruik is gemaakt van een gepatenteerde Lobrid additieventechnologie met als extra toevoeging een klein percentage silicaat. Door deze technologie biedt Coolant SP 13 een veel langere bescherming tegen corrosie dan standaard antivries-kwaliteiten, zodat kwetsbare onderdelen als radiator, waterpomp en afdichtingen langer meegaan.

Coolant SP 13 is ontwikkeld voor koelsystemen in de nieuwste generatie motoren van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Deze motoren hebben speciale aluminium- en magnesium legeringen. Coolant SP 13 voldoet aan de VW-specificatie TL VW 774J (G13) en kan gemengd worden met Coolant SP 12++ en Coolant SP 12.

De producten van de SP-lijn zijn verkrijgbaar in één, vijf en twintig liter verpakkingen, een zestig liter drum en een vat van 208 liter.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel