nieuws

Goodyear EfficientGrip in SUV uitvoering

Techniek

Goodyear EfficientGrip in SUV uitvoering

Van de EfficientGrip personenautoband heeft Goodyear nu ook een SUV/4×4 band uitgebracht. De EfficientGrip in SUV uitvoering combineert grip met een lager brandstofverbruik en een rustiger rijgedrag.

De EfficientGrip zomerband voor personenauto’s – een band met een zeer lage rolweerstand – werd twee jaar geleden geïntroduceerd. Op basis van die band heeft Goodyear nu een SUV-uitvoering gemaakt. De EfficientGrip voor SUV’s en 4×4 auto’s combineert de kwaliteiten van de EfficientGrip serie op het gebied van grip met de mogelijkheid om het brandstofverbruik en de CO2 emissies te verlagen. Daarnaast zorgt de band voor een rustiger rijgedrag. De EfficientGrip SUV is de opvolger van de HP All Weather.

Minder brandstof, meer comfort

Nu SUV’s en 4×4 auto’s steeds zuiniger worden, maken ook bandenfabrikanten banden die steeds efficiënter omspringen met energie. Goodyear zorgt voor een lager brandstofverbruik, dankzij de innovatieve FuelSaving Technology, die gebruik maakt van speciale polymeren. Het resultaat is een lagere rolweerstand, een lager brandstofverbruik en minder CO2 emissies. De 3D groeven in het profiel zijn ontworpen om het gehele contact van de band met de weg te verbeteren en de remafstand van de auto met meters te bekorten. Om te voldoen aan de eisen voor een verbeterde grip op een nat wegdek heeft de band een geavanceerde compound voor het loopvlak voor een verbeterde remwerking op een natte ondergrond. Het geoptimaliseerde blokontwerp en de plaatsing van de blokken verlagen het geluid. Omdat het totale gewicht van de band ten opzichte van zijn voorganger is verlaagd, zijn de stuurprecisie en de handling verbeterd.

Achttien maten

De SUV/4×4 markt in Europa groeit weer en zal in 2014 naar verwachting enkele miljoenen voertuigen groot zal zijn. Daardoor neemt ook de vraag naar speciale SUV/4×4 banden toe. De EfficientGrip SUV is verkrijgbaar voor een grote reeks SUV/4×4 voertuigen, variërend van luxe/full size auto’s tot standaard, compacte en subcompacte modellen. Er zijn achttien maten leverbaar in 16, 17, 18 en 19 inch, te beginnen bij de 215/70R16 tot en met de 255/50R19.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel