nieuws

Gates catalogus voor koelsystemen beschikbaar

Techniek

Gates catalogus voor koelsystemen beschikbaar

De nieuwe catalogus voor koelsystemen van personenauto’s en lichte bedrijfswagens voor 2012 van Gates is nu beschikbaar. In totaal zijn er 109 nieuwe artikelen, waarvan 37 nieuwe gebogen slangen, 66 nieuwe thermostaten (nu een dekking van 92 procent) evenals aanvullingen op het aanbod van radiator- en expansievatdoppen.

In de catalogus staan alle lijsten die autotechnici of distributeurs nodig kunnen hebben, zoals een alfabetische lijst per voertuigmerk, een afmetingenlijst, een onderdelennummerlijst per fabrikant en een lijst met geschrapte of vervangen producten.

De nieuwste ontwikkeling in het Gates-aanbod betreft elektronisch gestuurde thermostaten. Deze thermostaten worden aangestuurd door het motormanagement en gaan open op basis van de prestaties van de motor. Deze nieuwe technologie zorgt voor een nauwkeurige opwarming van de motor en een voortdurende aanpassing van de koelvloeistoftemperatuur aan de actuele rijsituatie. Het resultaat is een lager brandstofverbruik, minder uitstoot en minder slijtage.

Naast de verschillende soorten thermostaten omvat het koelingsassortiment van Gates een uitgebreid aanbod aan radiator en expansievatdoppen, gebogen slangen, flexibele slangen, rechte slangen en de nodige koppelingen voor kachelslangen.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel