nieuws

Nieuwe oliën van Kroon-Oil voor zware belastingen

Techniek

Nieuwe oliën van Kroon-Oil voor zware belastingen

Speciaal voor motoren die moeten presteren onder extreem zware condities heeft Kroon-Oil de nieuwe serie Racingline smeermiddelen op de markt gebracht. Voor allerlei vormen van auto- en motorsport, maar ook voor tractorpulling en zwaar weggebruik.

De complete Racingline bestaat uit een volsynthetische motorolie, een synthetische hypoïd transmissieolie, vier volsynthetische motoroliën voor motorfietsen en een synthetische olie speciaal voor historische racers. Daarnaast bevat de lijn ook nog een hoogwaardige synthetische remvloeistof met een droog kookpunt boven 315°C.

Wat deze oliën gemeen hebben is dat ze bij uitstek geschikt zijn voor gebruik onder zware en uitzonderlijke condities. Overal waar smeermiddelen zwaar en langdurig op de proef worden gesteld door een combinatie van extreme belastingen, hoge temperaturen en overmatige brandstofverdunning bewijzen de Racingline oliën volgens Kroon-Oil hun waarde. Doordat enkel gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige grondstoffen kenmerken de oliën zich door een hoge weerstand tegen ‘shearing’ en oxidatie.

De producten zijn de afgelopen maanden met succes uitgetest binnen de Formule 3, Formule Renault, Motorsport en Rallysport. Inmiddels zijn er ook toepassingen in zwaar getunede tractorpulling-machines en in dragraces.

Jan Oonk (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel