nieuws

Gebroken gloeibougies ontmantelen met Sam Gereedschap

Techniek

Gebroken gloeibougies ontmantelen met Sam Gereedschap

Gloeibougie gebroken, wat nu? Sam Gereedschap schiet te hulp met een universele set voor M8 en M10 gloeibougies, zoals we die kennen van VW-Audi, Mercedes, Opel, Peugeot, Renault en andere merken. En als we dan toch aan het sleutelen zijn: Sam helpt ook bij het afstellen van de distributie.

De Gloeibougiekit bevat een Torx-aansluiting voor elektrodenverwijdering, twee geleiders, speciale boortjes, een boordrager, taps, een ratel tapkruk, twee trekkerspindels en een conische verwijderaar met binnendraad.

Distributieafstelsets heeft Sam Gereedschap in het assortiment voor een hele reeks benzine- en dieselmotoren van PSA. Het gereedschap ligt keurig opgeborgen in een inlay, die exact in een lade van de gereedschapskar past. Hoe u het gereedschap gebruikt? Dat vertelt de handleiding op cd-rom. Ook voor de 2.5 TDI uit de VW Transporter T5 levert Sam een distributieafstelkit.

Erwin den Hoed (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel