nieuws

Elektrische Dakar Buggy voor Tim Coronel

Techniek

Elektrische Dakar Buggy voor Tim Coronel

Onlangs heeft Tim Coronel een prototype van een elektrische buggy gepresenteerd. Met dit voertuig hoopt hij in 2012 deel te nemen aan Le Dakar. Maar voordat het zover moet er nog uitgebreid worden getest.

De gepresenteerde Buggy is de versie waarmee Coronel in 2011 samen met Prodakar voor de tweede keer het soloklassement op zijn naam schreef. Deze is nu voorzien van een 90KW sterke elektromotor.

Een team van tien studenten van de TU Delft heeft het voertuig uitvoerig doorgerekend. Zij hebben vooral gekeken naar de energiebehoefte, luchtweerstand en het minimale gewicht van de Buggy.

Nadat zij waren uitgerekend hebben AGV en Prodakar de speciaal geprepareerde elektromotor in de bestaande McRae 4×2 Buggy gebouwd om deze klaar te maken voor de eerste tests. Hierna volgde de introductie van het prototype.

Hittebestendigheid bepalend

De tweede fase zal voornamelijk bestaan uit het testen van de Buggy onder verschillende omstandigheden en weertypen. Grote vraag is hoe de techniek zich zal houden onder de extreme warmte in de Atacama woestijn tijdens Le Dakar.

Hiervoor gaan ze testen in onder andere Nederland, Frankrijk, Spanje en Marokko. De uitkomst is bepalend voor een definitieve deelname aan de monstertocht.

Op de website van Tim Coronel leest u het actuele nieuws omtrent dit project.

Hans Doornbos (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel