nieuws

Hulpveren van MAD houden auto horizontaal

Techniek

Hulpveren van MAD houden auto horizontaal

Vol beladen gaan straks talloze gezinnen weer op vakantie met aanhangwagen of caravan. Maar het rijgedrag valt vaak tegen. De combinatie slingert snel, de wegligging is niet stabiel en elke hobbel veroorzaakt een deinende caravan. Deze problemen zijn eenvoudig en snel te verhelpen met hulpveren of interactieve luchtvering van MAD.

MAD hulpveren zijn extra veren die eenvoudig bij het bestaande veersysteem worden ingebouwd en het aanwezige veersysteem ondersteunen. Dat betekent dat bij geen belading de hulpveren niet in actie komen. Dat waarborgt in iedere situatie een comfortabel rijgedrag.

MAD interactieve luchtvering is ontwikkeld voor bestuurders die zelf hun vering willen regelen. Hierbij worden twee luchtbalgen bij of in de achtervering geplaatst. Met behulp van een compressor, eventueel in te bouwen met bediening op het dashboard, kan bij ieder type belading het niveau van de auto naar wens geregeld worden. Deze luxere variant op de MAD hulpveren wordt vooral gebruikt als de auto vaak wisselend wordt beladen.

Hans Doornbos (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel