nieuws

Xenonverlichting voor montage achteraf

Techniek

Xenonverlichting voor montage achteraf

Wie beter wil zien in het duister, kiest voor xenonverlichting. Maar niet bij alle auto’s is deze hoogwaardige autoverlichting af-fabriek te bestellen, of het kost een vermogen. Pilot International heeft de oplossing: een xenonkit die eenvoudig achteraf te monteren is en slechts een fractie kost van originele xenonlampen.

De door Pilot geleverde xenonsets zijn ‘plug and play’ en daardoor snel en professioneel te monteren. Voor nagenoeg alle automodellen en fittingsystemen worden aangepaste sets geleverd: H4 duplo, H7, H1, H8 en H9. Ook trucks met 24 V boordnet zijn te upgraden met H.I.D.-xenonlampen. Voor auto’s met CAN-bus levert Pilot speciale xenonlampen, compleet met interfacekabel.

Een complete Pilot-xenonlampenset kost 235 euro en dat is doorgaans minder dan xenonverlichting af-fabriek. Ook voor de leaserijder is het interessant, want achteraf gemonteerde accessoires tellen niet mee voor de bijtelling.

De Pilot-xenonlampen leveren een driemaal betere lichtopbrengst dan de conventionele verlichting en met een kleurtemperatuur van 6000 Kelvin benadert de verlichting het daglicht.

Let op: bij auto’s vanaf 2007 zijn bij achterafmontage van xenonverlichting koplampsproeiers en automatische hoogteregeling verplicht. Ook daar weten Pilot en de 400 inbouwspecialisten raad mee.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel