nieuws

Verificatiestandaard voor batterijen elektrische voertuigen hard nodig

Techniek

Verificatiestandaard voor batterijen elektrische voertuigen hard nodig

Er moet een verificatiestandaard komen om de batterijcapaciteit van elektrische voertuigen vast te stellen. Dat zegt CAP, een Britse organisatie die de prijzen van occasions inzichtelijk maakt. Volgens CAP is een standaard nodig om consumenten vertrouwen te geven in tweedehands elektrische voertuigen.

“Een standaard om de batterijcapaciteit van elektrische voertuigen aan te kunnen geven is essentieel voor de occasionmarkt, want de capaciteit van batterijen neemt geleidelijk af gedurende de levensduur ervan”, aldus Ken Brown van CAP. “Het metertje kan dan wel zeggen ‘fully charged’, maar hoe vol is vol? Op dit moment kunnen aspirant kopers van een tweedehands elektrisch of hybridevoertuig op geen enkele manier weten hoe het staat met de capaciteit van de batterijen. Dat levert niet alleen problemen op voor consumenten, maar ook lease- en verhuurmaatschappijen.”

Het probleem wordt volgens Brown nog complexer doordat vervangende batterijen vaak erg duur zijn en de aanschaf van de auto zelf mogelijk overstijgen. “Een algemeen geaccepteerde verificatiemethode om de capaciteit van batterijen vast te stellen helpt de auto-industrie, autohandel en gebruikers. Een dergelijke methode is nodig, want de vraag naar emissie-arme of emissievrije voertuigen stijgt nog altijd sterk”, aldus Brown.

Bron: Bestelauto.nl

Reageer op dit artikel