nieuws

USN-Centuri compleet in retrofitroetfilters

Techniek

Gesteund door een flinke subsidiepot, komt de achterafmontage van roetfilters nu goed op gang. Een aantal automerken biedt het retrofitroetfilter zelfs gratis aan. Dankzij het roetfilter neemt de milieubelasting van bestaande dieselauto’s flink af. USN-Centuri kan voor bijna elk dieselmodel een passend én gesubsidieerd roetfilter leveren.

USN-Centuri compleet in retrofitroetfilters

USN-Centuri is importeur van de Twintec-roetfilters. In de retrofitroetfilters van dit merk wordt de diesel metaaldragertechnologie van Emitec, PM-Metalit genoemd, toegepast. Dat is een bewezen techniek die volgens USN-Centuri de partikeluitstoot met 30 tot 50% terugbrengt. Soms wordt een nog grotere reductie bereikt, zeker bij truckdiesels. Ook de schadelijke kleinste partikeldeeltjes worden vergaand tegengehouden.

Voor elke diesel een roetfilter

Het programma retrofitroetfilters van Twintec telt inmiddels 100 referenties voor meer dan 2000 toepassingen. USN-Centuri heeft de gangbare uitvoeringen op voorraad en kan deze binnen 24 uur leveren. Om de selectie van het juiste roetfilter te vergemakkelijken is een imposant roetfilterboek uitgebracht. Binnenkort start USN-Centuri met ondersteuning van Twintec een gerichte campagne om de afzet van retrofitroetfilters te stimuleren.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel