nieuws

Tweetraps compressor WABCO primeur

Techniek

Tweetraps compressor WABCO primeur

Als eerste heeft WABCO voor het luchtdruksysteem van bedrijfswagens een tweetraps compressor ontwikkeld. De eerste toepassing daarvan is bij DAF, die deze primeur standaard monteert op hun nieuwe MX motor. Het belooft minder onderhoud aan het remsysteem, en een betrouwbaarder werking.

De clou zit in de tussenkoeling bij de tweetraps compressie. Daardoor wordt minder warme druklucht geleverd, met veel minder kans dat de benodigde olie in die lucht door verhitting afbreekt tot bijtende afvalproducten. Daaruit volgt dat met druklucht bediende delen en kleppen in de luchtleidingen minder aangetast worden. Er komt ook minder olie in de druklucht, dus het olieverbruik daalt. Minder slijtage en lagere bedrijfskosten dus.

Peter Fokker (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel