nieuws

Tunap-werkplaatschemie voor bedrijfsauto-onderhoud

Techniek

Tunap-werkplaatschemie voor bedrijfsauto-onderhoud

Onder de naam Cargo logic lanceert Tunap een serie chemische probleemoplossers voor de truckwerkplaats. Daarmee is het brandstofsysteem en het koelsysteem van de bedrijfsauto in optimale conditie te houden. Het resultaat: een beter presterende motor, die effectief wordt gekoeld.

Tunap 685 is een brandstoftoevoeging voor diesel en bio-diesel. Het doodt micro-organismen, gaat vorming van bacteriën en schimmels tegen en voorkomt verstopping van brandstoffilters door micro-organismen.

Tunap 643 dient voor effectieve spoeling van het koelsysteem. Het komt bijvoorbeeld van pas bij olievervuiling in het koelsysteem door een defecte oliekoeler. Het maakt olieresten los en bindt ze, neutraliseert kalkresten en verwijdert corrosie-aanslag.

Na de spoeling kan Tunap 644 worden toegevoegd, een thermobescherming die voor een duurzame bescherming van het koelsysteem zorgt dankzij speciale additieven. Het helpt ook nadien lekkages op te sporen met de Tunap-inspectielamp.

Het Cargo logic-assortiment van Tunap bevat ook een radiatordichtmiddel, Tunap 642. Daarmee kan een noodreparatie aan het koelsysteem worden uitgevoerd. Het is ook te gebruiken bij een doorzwetende koppakking, lekkende slangaansluitingen en haarscheuren in cilinderkop of motorblok.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel