nieuws

Toyota gaat Prius in VS bouwen

Techniek

Toyota gaat Prius in VS bouwen

Toyota Motor gaat zijn hybride Prius ook in de Verenigde Staten bouwen. Dat maakte het concern donderdag bekend. Toyota speelt daarmee in op de toenemende vraag naar brandstofzuinige auto’s in de VS.

De productie van de Prius gaat vanaf eind 2010 van start bij een nog in aanbouw zijnde fabriek van Toyota in Blue Springs in de staat Mississippi. Oorspronkelijk zou Toyota in die fabriek de Highlander-terreinwagen gaan bouwen. Tot dusver vond de productie van de Prius vrijwel uitsluitend in Japan plaats.

De Prius is ’s werelds best verkopende hybride. De vraag naar de Prius in de VS is groter dan het aanbod. De vraag naar brandstofzuinige auto’s in de VS neemt sterk toe vanwege de hoge brandstofprijzen. Amerikaanse autobouwers zoals General Motors en Ford Motor schroeven hun productiecapaciteit juist flink terug omdat de markt voor benzineslurpende pick-up’s en suv’s is ingestort.

Toyota kondigde verder aan dat de productie van de Tundra pick-up zal worden samengevoegd in een fabriek in Texas. Nu wordt de Tundra zowel in Texas als in Princeton, Indiana, gebouwd. De productie van de Highlander zal weer worden overgeheveld naar de fabriek in Princeton.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel