nieuws

The Boss: innoverende bandenwisselaar

Techniek

The Boss: innoverende bandenwisselaar

Het monteren van breed, sportief schoeisel en de populaire runflatbanden, is op een traditionele bandenwisselaar een lastige klus. Er zijn grote krachten nodig en de monteur moet goed zicht hebben op de onderzijde van het wiel. Autec-VLT introduceert ‘The Boss’ van Giuliano: een verfrissende kijk op bandmontage.

Opvallend aan The Boss is de verticale wielpositie, zodat de monteur optimaal zicht heeft op beide zijden van het wiel. Een pneumatische lift brengt het wiel op hoogte voor eenvoudige plaatsing op de montage-as. De bediening van de bandenwisselaar geschiedt via een ergonomisch toetsenbord. Het montage- en demontageproces wordt vergemakkelijkt door hulparmen met rolschijven. Deze fungeren meteen als hieldrukker. The Boss monteert extreme banden met speels gemak en zonder krachtsinspanning van de monteur. De machine is ook bij uitstek geschikt voor runflat- en PAX-banden.

Giuliano wordt geleverd door Autec-VLT in Montfoort

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel