nieuws

Spectaculair meer licht met Osram Night Breaker

Techniek

Spectaculair meer licht met Osram Night Breaker

Meer licht is meer veiligheid, horen we van elke verlichtingsproducent. En ongelijk hebben ze niet, het is procentueel gezien onveiliger op de weg bij duister dan bij daglicht. Bij uw volgende auto bestelt u dus xenonlicht? Er is nu al een flinke verbetering mogelijk, zegt Osram. Gebruik onze nieuwe Night Breaker halogeenlamp.

De verbeterde halogeentechniek van de ‘nachtdoorbreker’ levert liefst 90% meer licht op dan reguliere halogeenlampjes. Een zeer respectabele prestatie, een bekende concurrent komt met verbeterde halogeenlampjes aan 50% extra licht.

Hoe Osram dat voor elkaar krijgt, zonder dat de gloeidraden al snel in rook opgaan, houdt de fabrikant wijselijk voor zichzelf.

Anti-verblinding

De Night Breakers zijn herkenbaar aan blauwe stroken op het lampglas, dat alleen helder is ter hoogte van de gloeispiraal. Een zilvercoating in de top van het lampglas beperkt verder het strooilicht.

Beide kenmerken dienen om verblinding van tegenliggers te voorkomen, daar de Night Breaker uiteraard extra fel licht afgeeft. Elke koplamp kan ermee opgewaardeerd worden, als er maar een standaard halogeenlampje in zit.

Peter Fokker (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel