nieuws

Speciaal kussen beschermt tegen whiplash

Techniek

Speciaal kussen beschermt tegen whiplash

Een whiplash kan vervelend uitpakken. Jaarlijks vinden 15.000 aanrijdingen plaats met een whiplash tot gevolg. Ruim 10% van de whiplash-patiënten houdt blijvende klachten. Alle reden om de kans op whiplash te verkleinen. Dat kan met de SmartRest.

Om een whiplash te voorkomen is de horizontale afstand tussen hoofd en hoofdsteun cruciaal. Vaak is deze te groot en kan niet goed worden afgesteld. In dergelijke gevallen biedt de SmartRest uitkomst. Het is een speciaal kussen dat over de hoofdsteun wordt geplaatst en de afstand tussen hoofd en hoofdsteun verkleint.

De SmartRest is vervaardigd uit speciaal schuim met een hoog absorberend vermogen, het vangt het hoofd zacht op bij een eventuele aanrijding. De SmartRest is universeel en eenvoudig te monteren.

Leasemaatschappij Wagenplan, onderdeel van Centraal Beheer Achmea, is overtuigd van de voordelen van de SmartRest en plaatst deze in de 2000 leaseauto’s van Achmea.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel