nieuws

Snow Sock geeft trucks meer grip

Techniek

Snow Sock geeft trucks meer grip

Snel om te leggen, vriendelijk voor de velg en na gebruik gemakkelijk op te bergen: de textiel-sneeuwhoes is een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele sneeuwketting. De in Spanje vervaardigde Don Fresco snow socks, zijn nu ook verkrijgbaar voor zware voertuigen zoals touringcars en trucks. Ze waarborgen een goede grip onder winterse omstandigheden.

De hoes is vervaardigd uit 100% textiel en beschadigt de lichtmetalen velg en band niet. Bovendien treden er geen ongewenste effecten op zoals wiel- en stuurtrillingen. Twee hoezen passen in een compact pakketje. Bij plotselinge sneeuwval of ijzel zijn de hoezen opmerkelijk snel om te leggen. Op de website van fabrikant ISSE ziet u een overtuigende demonstratievideo. Na gebruik kunnen de hoezen voor een schoonmaakbeurt in de wasmachine. De sneeuwhoes voor personenauto’s is in zes maten leverbaar, waarmee alle bandenmaten worden afgedekt, inclusief 4×4 modellen. Nieuw zijn 11 grote maten, bedoeld voor touringcars en trucks (type C-800), zodat ook de zware sector het gemak van de sneeuwhoes kan ervaren.

De Don Fresco-sneeuwhoezen worden door Cobenco International in de Benelux vertegenwoordigd.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel