nieuws

Sneeuwhoes als alternatief voor sneeuwketting

Techniek

Sneeuwhoes als alternatief voor sneeuwketting

Het aanbrengen van sneeuwkettingen is voor veel automobilisten een lastig karwei. De sneeuwhoes blijkt een praktisch alternatief. Die zit in no-time om het wiel. Valma komt met de Siepa Fix&Go Xtrem sneeuwhoes die optimale tractie garandeert bij sneeuwval.

De Xtrem sneeuwhoes is een doorontwikkeling van de bestaande Fix&Go sneeuwhoes, die vooral als wegrijhulp fungeerde. Het loopvlak is nu voorzien van een profilering, waardoor de grip niet onderdoet voor die van een sneeuwketting. Valma levert de sneeuwhoes voor wielen van 12 tot 19 inch. Ze zijn binnen twee minuten aan te brengen.

Lichtmetalen velgen kunnen door de hoes niet beschadigen, in tegenstelling tot het gebruik van stalen sneeuwkettingen. Ook beïnvloeden ze de werking van ABS- en ESP-systemen niet. Na gebruik zijn de vuile sneeuwhoezen eenvoudig schoon te wassen. De adviesprijs voor een set, compleet met opbergtas en werkhandschoenen, bedraagt € 89,-.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

In deze video ziet u hoe de sneeuwhoes werkt.

Reageer op dit artikel