nieuws

Roetfiltersubsidies blijven, pak die kans!

Techniek

Roetfiltersubsidies blijven, pak die kans!

Goed nieuws voor de werkplaatsomzet. Het Ministerie van VROM wil schonere lucht en verlengt daarom alle vijf de roetfiltersubsidieregelingen voor voertuigen met dieselmotor. Vijf?! Hebben we vijf roetfilterregelingen? Geen nood, we zetten ze voor u op een rijtje.

De milieuzones schieten als paddestoelen uit de grond en bij ieder nieuw voorstel dat met het belasten van de auto te maken heeft, speelt de kwaliteit van het uitlaatgas een belangrijke rol. Kortom, een voertuigeigenaar, die de kans laat lopen zijn auto, gratis of tegen gereduceerd tarief, milieutechnisch te laten pimpen, is een dief van zijn eigen portemonnee.

63.000 slimmeriken

Dat blijkt ook wel. In 2008 hebben 63.000 voertuigeigenaren ruim 72 miljoen euro subsidie ontvangen, omdat ze een roetfilter aanschaften of een vrachtauto met extra schone motor. Toch is er nog veel te doen. Het ministerie van VROM plande de roetfilterregelingen per 31 december 2008 te beëindigen, maar stelt nu toch weer 61 miljoen beschikbaar om ze te laten doorlopen.

Vijf regelingen

Natuurlijk moet het allemaal niet te eenvoudig worden, dus telt het programma Verkeersmaatregelen Luchtkwaliteit maar liefst vijf regelingen. We zetten ze met de subsidiebedragen voor u op een rijtje (Excel-download). En omdat de regelingen voor achterafinbouw de meeste kansen bieden voor de werkplaats, zetten we die bovenaan.

Meer weten? Kijk op de website van SenterNovem, de uitvoerder van de regelingen.

Erwin den Hoed (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel