nieuws

Remblokken wisselen bij auto’s met elektrische handrem

Techniek

Remblokken wisselen bij auto’s met elektrische handrem

Zonder speciaalgereedschap is het vervangen van remblokken bij auto’s met een elektrische handrem een lastig karwei. Met de ‘Easy Brake Tool’ van fabrikant TRW is deze klus echter zo geklaard. Via het OBD-systeem worden de remzuigers ingetrokken, waarna de remblokken eenvoudig gewisseld kunnen worden.

TRW is fabrikant van de ‘Electric Park Brake’. Deze hydraulische schijfrem met geïntegreerde elektrische handremfunctie, wordt onder andere toegepast op de Lancia Thesis, Volkswagen Passat en Audi A6.

Bij het vervangen van de remblokken is het niet mogelijk de remzuigers terug te drukken, om ruimte te maken voor de nieuwe remblokken. Met de Easy Brake Tool kan dat wel. Het apparaatje wordt aangesloten op de OBD-stekker van de auto en communiceert met de voertuigelektronica. Door het indrukken van een toets geeft de autotechnicus ‘opdracht’ de remzuigers te ontlasten.

De Easy Brake Tool van TRW is ook geschikt voor remsystemen met elektrische handremfunctie van andere fabrikanten.

Auke Cupédo

(Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel