nieuws

Rema Tip Top adviseert over runflatmontage

Techniek

Rema Tip Top adviseert over runflatmontage

De runflatband wint langzaam maar zeker aan populariteit. Daarom moet de werkplaats toegerust zijn voor een professionele montage van runflatbanden. Rema Tip Top levert hier alle benodigde hulpmiddelen voor. Een speciale website geeft nuttige adviezen.

Rema Tip Top heeft verschillende montagemachines in het programma, waarmee runflatbanden moeiteloos en zonder schade gemonteerd kunnen worden. De jongste aanwinst is de Butler Kendo. Het wiel wordt centraal opgespannen en een gepatenteerde montagevinger helpt bij de bandmontage.

Een lekke runflatband kan veilig gerepareerd worden, mits dit met kennis en de juiste producten gebeurt. Rema Tip Top levert voor dit doel de Minicombi, in combinatie met speciaal ontwikkeld gereedschap en een controlesjabloon voor het bepalen van de schade aan de gordel.

Wist u overigens dat een runflatband bij een temperatuur boven de 15 graden Celcius gemonteerd moet worden? Dit om beschadiging tijdens het montageproces te voorkomen. Rema Tip Top ontwikkelde een hielverwarmingsmethode, waarmee de hielen van de runflatband op de juiste temperatuur gebracht kunnen worden. De verwarmingsring verhit de hiel in 5 minuten van 0 tot 40 graden Celcius.

Wilt u meer weten over runflatmontage? Bezoek dan de speciale microsite.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel