nieuws

Praktisch meten met de oscilloscoop

Techniek

Praktisch meten met de oscilloscoop

Om de exacte oorzaak van een elektronicastoring bloot te leggen, is het meten met een oscilloscoop vaak onontkoombaar. Helaas beschikt niet elke werkplaats over een oscilloscoop. Heeft men er wél een in bezit, dan is de autotechnicus er niet altijd vertrouwd mee. AA-Equipment wil dit dilemma doorbreken en introduceert een compleet programma oscilloscopen, inclusief training!

Wie een oscilloscoop aanschaft, krijgt in het trainingscentrum van AA-Equipment een praktische gebruikerstraining, zonder meerkosten. Daarbij komt het instellen van de oscilloscoop aan bod, het meten (ook aan de CAN-bus) en het beoordelen van meetsignalen. Daarna roept het gebruik van de oscilloscoop als praktisch meetgereedschap weinig vragen meer op.

AA-Equipment levert diverse modellen oscilloscopen, met een brandbreedte van 25 tot 100 MHz en een sample rate van 100 tot 500 MS/s. De prijzen lopen van 600 tot 950 euro. Via USB kan de oscilloscoop met een pc of laptop worden verbonden.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel