nieuws

Pentosin smeert dubbelkoppeling- transmissies

Techniek

Pentosin smeert dubbelkoppeling- transmissies

Ook in ons land wint de automatische versnellingsbak aan populariteit. Dat komt met name door de opkomst van de nieuwe generatie automaten, die bliksemsnel schakelen en het brandstofverbruik nauwelijks verhogen. Sterk in opkomst zijn de transmissies met dubbele koppeling. Pentosin levert er bijpassende transmissie-oliën voor.

De automaat met dubbele koppeling combineert het rendement van een handbak met het schakelcomfort van een moderne automaat. Volkswagen maakte naam met de DSG-bak, die inmiddels door meerdere merken wordt toegepast.

Voor de smering van de dubbelkoppeling-transmissie wordt speciale olie voorgeschreven. Pentosin levert de fabrieksvulling aan onder andere Volkswagen, Audi, BMW en Porsche. Pentosin-importeur Orvema biedt een compleet programma van deze speciale transmissie-oliën voor werkplaatsgebruik (bijvullen en verversen). Voor de Volkswagen/Audi DSG-bakken is dat Pentosin FFL-2. Nieuw is Pentosin FFL-3, bedoeld voor de ZF DKG transmissie van Porsche en FFL-4 voor de Getrag DKG transmissies van BMW.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel