nieuws

‘Navigatiesystemen steeds vaker online

Techniek

‘Navigatiesystemen steeds vaker online

TomTom verwacht dat een “substantieel aantal” van zijn navigatiesystemen volgend jaar een verbinding met internet zal hebben. Dit zei topman Harold Goddijn woensdag. Volgende maand lanceert de producent van navigatiesystemen in Nederland een dienst voor ‘real time’ verkeersinformatie via een draadloos netwerk.

Met online diensten wil TomTom de concurrentie met telefoonproducenten als Nokia aangaan, die steeds vaker GPS-technologie in hun telefoons inbouwen. Behalve verkeersinformatie ziet Goddijn ook andere mogelijkheden, zoals het aanbieden van actuele informatie over de beschikbare parkeerplaatsen in de omgeving.

De verkeersinformatiedienst van TomTom houdt het verkeer in de gaten door het anoniem traceren van mobiele telefoon-signalen.

Goddijn is niet bang dat mobiele telefoons met GPS de huidige navigatieapparaten in auto’s gaan vervangen, hoewel hij erkent dat ze misschien bruikbaar zijn voor voetgangers. “De draagbare navigatieapparatuur is bijna alomtegenwoordig in het Europese verkeer.”

Bron: ANP

Reageer op dit artikel