nieuws

Nachtslot beschermt de truckchauffeur

Techniek

Nachtslot beschermt de truckchauffeur

Overnachten in de truck is niet zonder risico’s. Steeds vaker worden truckchauffeurs in hun slaap overvallen. Daarbij worden ze beroofd van persoonlijke bezittingen en de lading in hun truck. Een traumatische ervaring waar DAF korte metten mee maakt. De truckfabrikant introduceert een effectief nachtslot voor de portieren.

Het DAF Night Lock is een mechanisch slot dat tegen de zijwand van de cabine wordt gemonteerd. Een pin van gehard staal schuift in de armleuning van het portier. In de armleuning zijn affabriek de noodzakelijke verstevigingen aangebracht.

In noodsituaties kan de chauffeur de cabine toch snel verlaten. Daarvoor is een druk op de rode knop voldoende om het slot te ontgrendelen.

Een speciale sticker op de handgrepen van de portieren maakt buitenstanders attent op de aanwezigheid van het DAF Night Lock. Wanneer dat vergrendeld is, is het zelfs met een koevoet onmogelijk het truckportier te openen.

DAF levert het DAF Night Lock voor achterafmontage op de DAF XF105. Een nachtslot voor eerdere XF-modellen volgt.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel