nieuws

Monroe nóg completer in schokdempers

Techniek

Monroe nóg completer in schokdempers

Monroe heeft de schokdempercatalogus 2009 uitgebracht met maar liefst 200 nieuwe referenties. Daarmee zijn 15 miljoen extra auto’s van schokdempers te voorzien. Ook het Quickstrut-programma is sterk uitgebreid. Deze complete veerpootunit is in een oogwenk gemonteerd en zorgt voor een optimaal weggedrag.

De nieuwe schokdempercatalogus van Monroe bevat naast schokdempers, servicekits en Quickstruts, nuttige werkplaatsinformatie over nieuwe technieken, diensten en hulpmiddelen van de schokdemperfabrikant.

Interessant is de innoverende Quickstrut. Dit is een complete veerpootunit die zonder gebruik van speciaalgereedschap in korte tijd gemonteerd kan worden. Naast de tijdbesparing is het een duurzame reparatie, omdat alle onderdelen van de veerpootunit vernieuwd worden. De Quickstrut bevat een schokdemper, schroefveer, veerpootlager, stofhoes en extra onderdelen als veerplaathouders en vulringen. Het riskante samendrukken van de schroefveer om de losse demper te vervangen is niet meer nodig. Omdat alle componenten van de veerpoot vernieuwd worden, is het rijgedrag weer helemaal top.

Mijngrossier levert inmiddels 30 verschillende Quickstruts, waarmee vele courante auto’s aan een beter rijgedrag geholpen kunnen worden. Ook voor de Audi A4 en VW Passat is een Quickstrut leverbaar.

Interesse in de nieuwe schokdempercatalogus van Monroe? U kunt deze aanvragen door een mailtje te sturen naar info@mijngrossier.nl.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel