nieuws

Mobieltje wijst de weg naar LPG-tankstation

Techniek

Mobieltje wijst de weg naar LPG-tankstation

Toegegeven, LPG is niet meer zo goedkoop als het geweest is. Toch is het altijd nog een stuk betaalbaarder dan benzine of diesel. Wel jammer dat er minder tankstations zijn. Dat probleempje pakt BK-Gas nu aan met een gratis app voor de mobiele telefoon. En voor het milieu heeft BK-Gas ook nog een verrassing.

Oei, de LPG-tank is bijna leeg. Waar is het dichtstbijzijnde tankstation met LPG-pomp. Goede vraag, dankzij de BK-Gas app kent de smartphone het antwoord. En nog mooier hij navigeert je er zo naartoe.

Betaalbaar én duurzaam

“LPG is niet alleen een voordelige brandstof, ook een milieuvriendelijke”, zegt BK-Gas. En dus compenseert de LPG-marktleider voor wie dat wil de CO2-uitstoot die de getankte liters LPG veroorzaken. Dan moet BK-Gas natuurlijk wel even weten om hoeveel liters het gaat. Ook daar schiet de app te hulp. Deelnemers aan het ecoLPG-programma vullen er hun getankte liters in en BK Gas compenseert ze met de aankoop van certificaten van de Climate Neutral Group.

BK-Gas betaalt

Klinkt goed, maar gaan we nu echt het financiële voordeel van rijden op LPG besteden aan groencertificaten? Voor automobilisten die dat niet zien zitten heeft BK-Gas nog meer goed nieuws: “Wij betalen de certificaten”. Dat is haast te mooi om waar te zijn. Snel naar de app store!

Erwin den Hoed (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel