nieuws

Markt lpg-systemen zakt in

Techniek

Markt lpg-systemen zakt in

In minder dan drie maanden tijd is de markt van lpg-systemen totaal ingestort meldt Het Financieele Dagblad. In november ging marktleider Vialle nog uit van een omzetverdubbeling. Nu zet het bedrijf zestig van de 121 personeelsleden op straat.

Vialle en in mindere mate ook andere bedrijven in de sector zijn de dupe geworden van de wereldwijd ingezakte autoverkopen als gevolg van de kredietcrisis. Sterk dalende benzine- en dieselprijzen spelen de bedrijven eveneens parten. Daardoor kiezen consumenten veel minder snel voor lpg.

Dramatische omzetcijfers

Algemeen directeur Peter Rutten spreekt van dramatische omzetcijfers. “In alle belangrijke exportmarkten is de omzet sterk gedaald. Of het gaat om China, India, Australië, Duitsland, Zuid-Korea of Italië, er is geen markt waar geen enorme klappen zijn gevallen. Als de markt van nieuwe en gebruikte auto’s stilligt, merken we dat meteen.” Grote klanten van Vialle zijn automultinationals als Ford, Hyundai en Suzuki. Hun omzetten zijn de afgelopen maanden gekelderd en de bedrijven legden wekenlang de productie stil.

Mkb-bedrijf

Groothandelsbedrijf Vogels Autogas in Son en Prins Autogassystemen in Eindhoven hebben ook last van de sterk verminderde vraag naar lpg-systemen. Maar beide bedrijven hoeven geen mensen te ontslaan.

Vogels Autogas is een relatief klein mkb-bedrijf (8 tot 12 medewerkers) en bouwde in betere tijden een buffer op. “We hebben gelukkig vijf, zes goede jaren gehad”, zegt mededirecteur Frank van Rooij. Hij constateert vooral een sterk inzakkende vraag vanuit Duitsland.

Bron: Zibb.nl

Reageer op dit artikel