nieuws

MAN met Oilmaster-olievulsysteem

Techniek

MAN met Oilmaster-olievulsysteem

De Nederlandse vestiging van MAN Truck & Bus gaat in zee met de Oilmaster van Groeneveld Transport Efficiency voor alle nieuwe voertuigen die ze met een onderhoudscontract afleveren. De Oilmaster zorgt continu voor bijvullen met de juiste motoroliesoort. Gunstig voor de onderhoudskosten, vooral bij Euro 4- en 5-trucks.

Het Oilmaster systeem bevat een voorraadtank van 6 of 12,5 liter, waaruit automatisch olie wordt bijgevuld als het peil in de motor te laag wordt. Ideaal in verband met de ook bij trucks steeds langere onderhoudsintervallen, waardoor tussentijds bijvullen steeds vaker noodzakelijk wordt.

Minder reparatie

De importeur van MAN neemt liever geen risico wanneer een onderhoudscontract wordt afgesloten bij verkoop van een nieuwe truck of bus. Gegarandeerd tijdig bijvullen voorkomt extra reparaties door rijden met te weinig motorolie.

Er is ook geen enkele stilstand van de truck voor controle van het oliepeil en eventueel bijvullen. Evenmin kan onduidelijkheid ontstaan bij een truck of bus met meerdere chauffeurs, wie het laatst naar het oliepeil heeft gekeken.

Voorgeschreven olie

Ook belangrijk, aldus MAN, is de zekerheid dat de juiste oliesoort in de motor gaat. Nieuwe modellen met katalysatoren en roetfilters reageren sterk op de oliesamenstelling. Verkeerde olie kan katalysator of filter vervuilen, een dure onderhoudspost.

De komende drie jaar verwacht Groeneveld ruim 1500 van zijn Oilmaster-systemen aan MAN te gaan leveren.

Peter Fokker (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel