nieuws

Kroon-Oil smeert zwaarbelaste transmissies

Techniek

Kroon-Oil smeert zwaarbelaste transmissies

In de autosport, maar ook in sportieve straatauto’s, krijgt de transmissie het zwaar te verduren. Een high tech transmissie-olie moet overmatige slijtage voorkomen. Kroon-Oil lanceert een transmissie-olie voor extreme omstandigheden. Racing Gearlube 75W-140 is geschikt voor zowel transmissie als differentieel.

Racing Gearlube 75W-140 van Kroon-Oil is een synthetische hypoidtransmissie-olie. De additieven in deze olie zijn speciaal afgestemd op de omstandigheden in zwaar belaste transmissies. De olie is goed vloeibaar bij lage temperaturen en uitstekend bestand tegen hoge bedrijfstemperaturen. Het schuimt niet en heeft geen last van oxidatie.

De olie kan behalve in transmissies ook in differentieels worden gebruikt, zowel met als zonder lamellensper. Ook de BMW M-Sport-modellen zijn er goed mee af en diverse suv’s waar een SAE 75W140 hypoidolie wordt voorgeschreven. Dankzij de speciale ‘limited slip’-additieven is Racing Gearlube ook geschikt voor toepassingen in zelfblokkerende differentieels.

Kroon-Oil levert Racing Gearlube 75W-140 in verpakkingen van 1 liter en 20 liter.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel