nieuws

Geen benzine tanken in Range Rover diesel

Techniek

Geen benzine tanken in Range Rover diesel

Range Rover introduceert op haar nieuwe TDV8-modellen een bewakingsssysteem dat het tanken van een verkeerde brandstofsoort voorkomt. Als per abuis een tankpistool voor benzine in een dieselauto wordt gestoken, dan wordt de tankopening automatisch afgesloten.

Range Rover introduceert het bewakingsssysteem op modellen met de TDV8-motor omdat die zo goed is, beweren de marketingmensen van het merk. “De nieuwe TDV8-motor is zo krachtig en geraffineerd dat we het gevoel hebben dat er met deze motor meer dan ooit het gevaar bestaat dat de bestuurder zich vergist bij de pomp, vooral als de chauffeur niet de vaste bestuurder is”, stelt ontwikkelingstechnicus Paul Walker. “Het probleem van het verkeerd tanken is kostbaar en complex en we vinden het geweldig dat wij als eersten een oplossing op de markt brengen.”

Range Rover maakt gebruik van de wetenschap dat de tankpistolen voor benzine belangrijk langer zijn dan die voor diesel. Als het systeem zo’n overmaatse indringer signaleert, wordt de buis naar de tank onmiddelijk gesloten.

Bron: Zibb.nl / Arjan van der Knaap

Reageer op dit artikel