nieuws

Gates Stretch Fit: de elastische aandrijfriem

Techniek

Gates Stretch Fit: de elastische aandrijfriem

Stretch Fit is de naam van een nieuw programma geribde riemen van Gates. Ze zijn speciaal bedoeld voor hulpaandrijfsystemen die zonder spanrol werken. De constructieve opbouw van de riem waarborgt een juiste spanning. Hoe werkt dat?

Stretch Fit staat voor elastische riem. De nieuwe riem is tijdens de montage korter dan de eigenlijke werklengte. Eenmaal gemonteerd en ‘in bedrijf’ neemt de Stretch Fit-aandrijfriem automatisch de correcte spanning aan voor een betrouwbare aandrijving.

Slijtvast en flexibel

De nieuwe riem van Gates heeft een sterke buitenlaag van textiel. Polyester trekkoorden maken de riem bestand tegen een hoge trekbelasting. De ribben zijn vervaardigd uit EPDM met versterkte vezels, die slijtage tegengaan en slippen van de riem bemoeilijken. De riem is verder opvallend dun, wat de flexibiliteit ten goede komt.

Speciaal gereedschap

De elastische Stretch Fit-riem moet met de juiste gereedschappen gemonteerd worden, anders bestaat het risico van beschadiging. Gates levert daarvoor zowel universeel gereedschap als merkspecifieke tools.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel