nieuws

Gates helpt bij montage distributieriem

Techniek

Gates komt met een serie nieuw gereedschap voor distributieriem- montage. Het gaat om zes motorspecifieke toolkits, vier aanpassingen van bestaande toolkits die nu ook de jongste motoren aankunnen, en veertien afzonderlijke tools. Daarmee sleutelt de autotechnicus snel en goed!

Gates helpt bij montage distributieriem

Salesmanager Taco Homan van Gates legt uit waarom al dat gereedschap nodig is: “Heel vaak leidt montage zonder het juiste gereedschap tot riembreuk of andere ellende. Neem de VW 1.9 TDI. Zonder het juiste gereedschap krijg je die na riemvervanging niet meer op tijd”.

Wat we in die kits zoal aantreffen? “Vergrendelpennen voor nokkenassen, complexe vergrendeltools voor vliegwielen, multi-lock en uni-lock vergrendelingen, tandwielvergrendelingen, sets van spanrolvergrendelpennen, tandwieldemontagegereedschap en natuurlijk de STT-1-riemspanningstester.”

Erwin den Hoed (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel