nieuws

Gates distributieriemkits voor de nieuwste automodellen

Techniek

Gates heeft het programma distributieriemen met 31 nieuwe riemen uitgebreid. Daarmee zijn ook de meest recente automodellen van een nieuwe distributie te voorzien, die kwalitatief niet onderdoet voor het originele exemplaar. Gates levert ze als complete kit, met alle benodigde toebehoren voor een duurzame reparatie.

Gates distributieriemkits voor de nieuwste automodellen

Met de 31 nieuwe PowerGrip Kits, telt het complete Gates-assortiment nu 516 producten. De programma-uitbreiding dekt 210 nieuwe toepassingen voor 22 automerken af, waaronder VW, Audi, Seat, Fiat, Toyota, Mitsubishi en Nissan.

Complete revisie

Niet alleen de riem slijt, maar ook de overige onderdelen van de distributie. Daarom adviseert Gates om gelijktijdig met het verwisselen van de distributieriem ook de spanners en rollen te vervangen. De PowerGrip Kit van Gates bevat naast de distributieriem ook de benodigde meelooprollen, spanrol, metalen ondersteuningsplaten, bouten, veren en al wat nodig is voor een complete revisie van de distributie.

PowerGrip Kit Plus

Bij de kit zit een duidelijke montagehandleiding en een kilometersticker voor het volgende vervangingsmoment. Er is ook een PowerGrip Kit Plus, die tevens olieringen en/of O-ringen bevat en andere specifieke onderdelen zoals een waterpomp. Dat is reuze handig en voorkomt dat de auto snel weer onder het mes moet.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel