nieuws

Fram wijst de weg in filtertechniek

Techniek

Fram wijst de weg in filtertechniek

Filterfabrikant Sogefi heeft een nieuwe Fram-filtercatalogus voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens uitgebracht. Het 652 pagina’s tellende boekwerk wijst de weg naar ruim 4000 luchtfilters, oliefilters, brandstoffilters en interieurfilters. Handig voor de werkplaats is de toevoeging van montage-instructies…

In de catalogus is het juiste type filter eenvoudig te selecteren. Dat kan via de voertuigspecificaties of via de filterreferentie (ook die van de concurrent). Van elk filter zijn de afmetingen aangegeven.

Montage-advies

Omdat het vervangen van een interieurfilter soms lastig is bij onbekende auto’s, heeft Sogefi van alle populaire auto’s de montage-instructies opgenomen. Daarin wordt aangegeven waar het interieurfilter zich bevindt en hoe deze vervangen moet worden. Dat spaart kostbare arbeidstijd.

Jaarlijks produceert Sogefi 180 miljoen filters onder de merknamen Fram, Purflux, Tecnocar, Fiaam, Crosland, Coopers en PBR.

De filtercatalogus is op aanvraag verkrijgbaar bij Sogefi Filtration of via de automaterialengrossier.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel